Enceladus,kjo hënë e veqantë

Enceladus është një nga 60 satelitët/Hënat e planetit gjigant,saturn.Por është më i veçantë se sa 69 të tjerët.

Enceledeus

Jo vetëm që Enceladus  përmban një oqean të madh nëntokësor nën sipërfaqen e tijakullt, por ai do mund të strehojë gejzerë Hidrotermal në shtresën e oqeanit të që gjenerojnë kushte të ngjashme nga ku jeta mund të ketë origjinën në Tokë.
Dhe ne duhet të presim edhe pak nga të dhënat më të përafërta nga Cassini që kish marrë të dhëna shumë afër,në fillim jave!
Enceled

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close