Vojvodina së shpejti do të ketë edhe stemën dhe flamurin tradicional !

Vojvodina së shpejti do të ketë edhe stemën dhe flamurin tradicional si dhe simbolet tradicionale.
Qeveria krahinore e ka miratuar vendimin për përdorimin e tyre dhe ia ka dërguar kuvendit të Vojvodinës për ta miratuar.


siq thanë në kuvendin e Vojvodinës,projekt vendimi është miratuar me iniciativë të premierit të krahinës Igora Mirović,dhe dokumenti është dërguar në këshillin për pozitën kushtetuese të Vojvodinës.
Ky këshill është përgjegjës për ta përgatitur propozimin e kuvendit krahinor,vendimin për mënyren e përdorimit të simboleve tradicionale dhe zyrtare të Vojvodinës ,stemën nga viti 1848,dhe flamurin nga viti 1849.Për këtë propozim pastaj do të vendosin parlamentarët e kuvendit krahinor.
për tu miratuar do të duhej të votonin s’paku 81 deputetë.kundër kësaj ishin LSV dhe Demokratët,sepse thonë ata janë kundër pamjes së stemës dhe flamurit sepse është e dyshimtë nëse janë simbole tradicionale autentike.Është e dyshimtë nëse këto ishin mu simbolet e serbëve kryengritës nga viti 1848/49.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close