Shkoni në det për pushime.Ai do bëjë çudinë me shëndetin tuaj

Vera dhe noti,plazha,shkuarja për verime në det përveq se është kënaqësi ajo bënë edhe qudira me shëndetin tonë.

në plazhhh
-Tafillojmë me notin.Nëse jen aktiv gjatë verimit,kur të ktheheni në shtëpi gjatë do ta ruani energjinë.Përgjatë notimit,trupi është pa veshje,lëkura merr frymë,teprica e helmeve trupore nxirret jashtë përmes djersës.Për këtë arsye është e rëndësishme që para aktiviteteve fizike të merrni shumë lëngje.Nga veprimet pozitive të notit duhet të theksohent ndikimi pozitiv në gjëndrra endokrine,ngritjen e tonit të trupit,simulimin e sistemit imunitar,dhe për të forcuar dëshiren seksuale.

-Pastaj Rrezitja.Kur është me masë ,rezitja vepron mu sikur ilaçi.Dielli ndihmon në trajtimin e psoriasis dhe seborrhea,siguron sintezëne vitaminës D në organizëm,është preventivë e shkëlqyeshme e osteropporozës dhe artritisit reumatik,dhe mbrojtës i fortë kundër kancerit.Por nëse teprohet me rrezitje,vitamina D në trup kthehet në helm dhe shkakton kokëdhembje dhe të vjella.

-Uji i detit.Qëndrimi në të është i këndshëm.Trupi ndjehet i lehtë,gjaku qarkullon më mirë,helmet shpejtë nxjerren jashtë,ndërsa muskujt ushqehen më mirë me gjak.Uji i detit ndikon për së miri në kocka dhe në sistemin kardiovaskular.Kur jeni në ujë,shfrytzojeni mundësinë që sa më shumë ti angazhoni muskujt.Kjo do të ndikoj shumë pozitivisht në pamjen tuaj.Do ta mbani linjën dhe lëkurën e tërhequr.
Këshillë:Një orë para se të futeni në ujë mos hani dhe pini ujë vetëm para se të hani.Nëse pini para ushqimit,do ti përshkallzoni lëngjet e stomakut dhe do të keni shqetësime,sikur diarre verore dhe infeksione.

-Zhytja.Përkrah notit nuk duhet harruar edhe zhytjen.Nëse deti është i pastër,sinusët shpërlahen gjatë zhytjes.Qëndrimi në det më gjatë se 15 ditë në tërësi do ti shëronte problemet me sinusë,si dhe çrregullimet në punën e organeve të frymëmarrjes.

-Zalli.Duhet theksuar se zalli,përderisa ecni mbi të,aktivizohen të gjithë muskujt e këmbëve,për këtë arsye është ushtrim i shkëlqyeshëm.Shtrëngon këmbët,por edhe heq dhembjet nga lëndime të ndryshme.Zalli është i shkëlqyeshëm për tabanet,dhe gjysmë ore ecje në të është ushtrim i shkëlqyeshëm për sistemin kardiovaskular dhe zemrën.

-Ajri i detit:Kur shetitë në mëngjes në plazh,merr frymë thellë.Ionet negativë nga ajri i detit ngrisin tonin e tërë organizmit dhe parandalojnë që muaj pas pushimit të vij deri te zhvillimi i një sëmundjeje.Nëse në afërsi të plazhës ndodhen pisha,avujt nga to pozitivisht ndikojnë në astmatikë,njerëzit me sëmundje të sinusëve dhe infeksioneve të ndryshme.

-Uji si Antidepresant.Pas shëndetit fizik vjen edhe ai psiqik.Tek personat të cilët kohë të gjata i kalojnë në hapësira të mbyllura dhe të errëta,qëndrimi në det stimulon hormonet të cilët mbrojnë nga faza depresive.Nëse megjithatë depresioni shfaqet pas mbarimit të verimit ,atëhere shkoni te dokktori.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close