A do të filloj që ma në fund të zgjidhet rasti i krimit të luftës,kryer nga forcat serbe ndaj vëllëzërve Bytyçi ?

Rasti i vëllëzërve Bytyçi të vrarë nga forcat kriminele serbe ,edhe një çerek shekulli më pas ende nuk ka marrë verdiktin e merituar gjyqësor.Ai rast zvarritet e zvarritet nga prokuroria dhe gjykatat e Shtetit Serb.

1281119233577f8b1d63793239981935_v4_bigTani Prokuroria serbe për krime lufte në beograd ka dalë me një njoftim ku thuhet se “lënda për rastin e vëllëzërve Bytyçi do të jet prioritar për këtë gjykatë”.
Në njoftim të cilën e ka nënshkruar udhëheqësi i gjykatës Milan Petrović,thuhet se gjykata hetuese në kuadër të atyre aktiviteteve ka angazhuar të gjitha shërbimet e MUP-t Serb.kompetente për ta zbuluar kryesin e krimit.

“Informata më të afërta për rezultatin e aktiviteteve nuk jemi në gjendje të nxjerrim për shkak të fshehtësisë së procesit”thuhet më tej në njoftim.
AP njofton se në letrën e hapur që i është dërguar zyrtarve të SHBA dhe BE,të cilën e kanë nënshkruar intelektual nga SHBA dhe nga i tërë Ballkani si dhe nga aktiistë për të drejtat njerzore,është shprehur keqardhje që gjykimet për krime lufte në Serbi nuk kanë arritur ta zgidhin këtë rast të rëndë krimi”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close