Kurë ushqimi i fërguar,është më i shëndetshëm se ai i zier

Për ata që më shumë pëlqejnë gjëra të fërguara ,një lajm i mirë,që vie nga universiteti në Granadë,nga një studim që është kryer aty dhe publikuar në magazinën Food Chemistry,sugjerohet se disa ushqime të fërguara ,konkretisht perimet,mund të jetë më e shnetshëm se ushqimi i zier,por vetëm me kusht që të jetë fërguar me vaj ulliri.

b08c62c984be18f77ea05bf22a824d08-800x479
Shkencëtarët nga ky universitet kanë ardhë në përfundim se fërgimi i perimeve,si kungulli i njomë,patëlgjani,domatja,patatja,në të vërtetë është mënyra më e shëndetshme e konsumimit të tyre.Fshehtësia qëndron në atë se duhet fërguar në vaj të veqantë të pa prekur të ullirit.I cili përmbanë s’paku 30 përbërës fenolik,e këta përbërës janë antioksidant të fuqishëm,të cilët zvogëlojnë rezzikun nga sëmundje të shumëta kancerogjene dhe të tjera.

Pasi që shkencëtarët kishin provuar ,katër teknika të ndryshme të përgatitjes,zierje të ngadalshme,fërgim të thellë,zierje në ujë dhe në kombinim me ujin dhe vajin e ullirit,kanë ardhë deri te përfundimi se perimet e fërguara ,si dhe zierja e ngadaltë në vaj ,ka absorbuar disa nga oksidantët të cilat ndodhen në vajin e ullirit.Të tilla ndryshime nuk janë evidentuar tek perimet e ziera në ujë.

Ngaana tjetër,niveli i lartë i antioksidantve në ushqim nuk don të thotë patjetër se ai ushqim është më i mirë për ne në secilin aspekt,për shkak se me të ne konsumojmë sasi më të madhe të yndyres dhe kalorive.Për këtë arsye mbani masë kur konsumoni atë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close