Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Gjermania do startojë makinën e madhe e cila do të Mundë ta revolucionarizojë mënyrën e shfrytëzimit të energjsë


revo3

Për më shumë se 60 vjet, shkencëtarët kanë ëndërruar për një, burim të energjisë së pastër pashtershëm në formën e fuzionit bërthamor.

A është kjo koma vetëm një ëndërr?

Por në sajë të përpjekjeve të Institutit Max Planck për Fizikën Plasma , ekspertët shpresojnë se kjo mund të ndryshojë së shpejti.

revo1

Vitin e kaluar, pasi 1.1 milionë orë ndërtimi, instituti ka përfunduar makinën më të madhe në botë me fusion bërthamor nga lloji i vet,i quajtur stellarator.

revo4

Makinë, e cila ka një diametër prej 52 këmbësh, quhet W7-X.

revo2

Dhe pas më shumë se një vit testimesh, inxhinierët janë më në fund gati për të ndez makinën 1.1 miliard $ për herë të parë. Kjo mund të ndodhë para fundit të këtij muaji, njofton Science.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close