Milwaukee County Sheriff David A. Clarke Jr. akuzon Obamën rëndë ,pas trazirave të fundit racore në SHBA

Sot në “Sunday Morning Futures” , Milwaukee County Sherif tha se të gjithë – përfshirë edhe Presidentin Obama – janë duke injoruar “elefantin në dhomë”, kur është fjala për policë të involvuar në shtëna ndaj meshkujve të zi.

Sheriff-Clarke-0515

“Ajo që të çon në shumë ndërveprime të meshkujve të rinj të zi dhe policisë në qendrat urbane? Është e krimi”, tha Sherif Clarke. “Kjo mund të jetë një e vërtetë e shëmtuar, por është e vërtetë.”

Ai tha se zgjidhja nuk është në ndryshimin e taktikave dhe sjelljes së policisë, por duke ndaluar njerëzit për të bërë zgjedhje të këqija të jetës, të tilla si përfshirja në drogë dhe në banda.

“Këto gjëra se do të do të rrisin rrezikun e një takimi vdekjeprurës”, tha Sherif Clarke. “Askush nuk dëshiron ta thotë:” Ku janë baballarët? Ku janë edhe etërit? ” Në vend të kësaj, ne do të shkojmë pas frutave të varur ulët. Shumë njerëz duan të sulmojnë policinë. ”

Ai shtoi se Presidenti Obama është “anti-polic” dhe retorika e tij mbi këtë çështje nuk ka qenë e dobishme.

“Ai s’duhet të thotë asgjë”, ka thënë Sherif Clarke. “Sa herë që e hap gojën e tij, ai ndezë tifozët e flakët të kësaj ndjenje anti-policore që është po përhapet në tërë vendin në disa prej këtyre qendrave urbane.”

Ai shpjegoi se qytetet si Dallas, Shën Paul dhe Baton Rouge janë “në zjarr”, dhe gjëja më e mirë që Obama mund të bëjë është të ndaloj së foluri.

“Me atë që ai ka bërë për të vendosur këtë vend të tërë në zjarr me politikën e tij të racore, ai vetëm duhet ta lë atë të qetë.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close