Edhe kjo është Toka jonë..!!

Ka shumë gjëra të çuditshme dhe misterioze rreth Tokës sonë që thjesht nuk kanë kuptim nëse ndonjëherë ju krahasoni ato me planetet e tjera.

1. Kodrat Chocolatë, Philippines

Kodrat Chocolatë në provincën Bohol të Filipineve janë mbi 1,200 kodra të shpërndara në 20 kilometra katrorë. Këto tipare të bukura dhe misterioze mendohet se janë formuar si forma të ërryera kastike.gërryerje karstike, ku guri gëlqeror është gërryjer mjaftueshëm të rrëzohet, duke shkaktuar që nga toka afër të formohet një kodër.

chocolate-hills-1200x656
2. Malet Ylber,Kinë

Malet Ylber gjetur në Zhangye Danxia, Kina shfaqin një model të çuditshëm të erozionit dhe gërryerjes, të përziera me mineralogji unike. Kjo formon modelet e ngjyrave të ndryshme, duke u bërë kodrave në varësi të mineraleve gjurmë brenda çdo shtrese të sedimenteve.

rainbow-mountains-china-1200x798

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close