Shqipja trashëgimtare e vetme gjuhës etruske. UNESCO !


Më poshtë e keni edhe një dëshmi,jo të sajuar nga ndonjë tru folklorik por nga të tillë neutral,të huaj që dëshirojnë ti kontribojnë ndriçimit të rrjedhës historike të Etruskëve të cilët kanë jetuar të shtrirë në territorin antik të italisë që korrespondon  me shtrirje , nga Tuscany, e në perëndim Umbria, dhe Lazio në veri .Ata e quanin veten Rasenna.

800px-Etrusca

wiki

Dhe kjo histori,edhe pse që nga shek.5 BC e kanë asocuar me atë pelasgiane,është në përgjithësi e humbur në lashtësi.Dhe e vetmja mënyrë për ta ndriçuar këtë histori të humbur është duke përdorur reflektorin historiko gjuhësor Arbro-Shqitar!Këtë mundohet ta bëjë edhe autori i kësajë video.Për të cilën i falnderohemi intelektualit dhe publicistit z.Fahri Xharra.

Fahri Xharra:

video e nëntitulluar ne shqip .
Le te shihet e verteta shqiptare !
( e falemnderoj mikun shqiptar ne Itali që ma bëri te mundshem këtë video ta kemi edhe në gjuhen shqipe )

Proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close