këto janë fotot e para të pranëfluturimit Historik të Enceladus nga sonda Cassini


Dje, Sonda Cassini mori pikiatën (zhytjen)e saj më të thellë akoma nëpër gejzerët akullt të cilët eruptojnë në Polin e Juguttë Enceladus ‘. Ne jemi duke marrë fotot e para të kësaj zhytjeje historike, tani, dhe natyrisht, ato janë të pabesueshme.

3

Në ora rreth 11:30 EDT e të mërkurës , sonda ka fluturuar 29.9337984 km mbi Polin e Jugut të Enceladus, hënës së vogël të eruptive të Saturnit që është bërë një nga strehimet më premtuese për jetën aliene në sistemin tonë diellor. Gejzerët e polit të jugut të Enceladus janë duke shpërthyer ujë të ngrirë nga subtereni i hënës, nga oqeani ngrohur gjeotermal që ka kjo hënë, duke ofruar mostra të lira hetimi kureshtarë hapësinore që mund të jetë duke ndodhur diku në fqinjësi!

2

Pra të mërkurën, Cassini ka mbledhur një pikëz të atij ujit nga ai oqean i huaj si ajo whizzed e kaluara të hënës në 12.000 milje/19.312128 km në orë. Studiuesit tani janë të zënë duke në analizimin kimik të asaj mostre, në kërkim të hidrogjenit molekular që mund të sugjerojë një burim gjeotermik të energjisë. Brenda disa javësh, ne presim për të marrë raportin tonë të parë mbrapa duke detajuar se sa potencialisht e banueshëm kjo hënë e çuditshme dhe e bukur është me të vërtetë.

terren akulli1

Proinformacion.com

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close