Jo gjithmonë kur fëmija juaj hanë thonjët dhe futë gishtin e madh në gojë,është jo e shëndetshme….!

I keni vërejtur fëmijët tuaj duke futur gishtine madh në gojë dhe duke e thithur atë,ose duke i hëngër thojt,dhe sigurisht jeni shqetësuar?!Epo edhe ajo edhe ato shprehi e kanë anën e tyre pozitive.
Sipas një studimi qëka përfshirë më shumë se 1 000 fëmijë në Kanada dhe Zelandë të re ka treguar se fëmijët të cilët thithin gishtin dhe hanë thojt,sipas të gjitha gjasave zhvillojnë rezistencë në alergji të ndryshme.

iStock_38364716_wide

-Gjetjet tona janë në përputhje me teorinë e higjienës,e cila na tregon se qëndrimi i hershëm në hapësirë jo të pastër dhe bakterie zvogëlon rrizikun nga alergjitë gjatë zhvillimit të mëtutjeshëm-ka thënë Malcolm McMaster nga uni në Kanada.
-Edhe pse nuk ju preferojmë ti zhvilloni këto shprehi,megjithate mendojmë se shfaqja e këtyre dukurive mund të jetë pozitive-ka thënë ay.
Fëmijët të cilët kanë marrë pjesë në këtë projekt janë përcjellë kur ishin pesë vjeç,shtatë,nëntë,dhe njëmbdhjetë vjeç.Pai ata kanë thithur gishtin e tyre,dhe kanë grimcuar thonjët me dhëmbë ,i kanë marrë testet për ndjeshmëri alergjie.
Është konstatuar,se 31 përqnd e fëmijëve të cilët shpesh i kanë grimcuar thojtë me dhëmbë dh e kanë thithur gishtin e madh,38 përqind e tyre në moshë 13 vjeçare ishin më rezistent në alergjitë se sa ata të cilët nuk kishin shprehi të tilla.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close