Daily telegraph: Prisni,më e keqja nga Erdogani do pasojë!

Pas grushtit të shtetit të dështuar në Turqi kanë filluar analizat gjithandej në lidhje me atë se çka e pret Turqinë më pastaj.Në një shkrim analitik me këtë është marrë edhe http://www.dailytelegraph britanik.
HAKMARRËS,GJAKNXEHTË,AUTORITAR,KOKËFORTË,kRYETARI REXHEP T.ERDOGAN ISHTE EDHE PARA SE KLIKA E GJENERALËVE TURQ TENTOI PËR TA DËRGUAR NË HARRESË,E TANI KUR KA MBIJETUAR VEPRIMET E TYRE,INSTINKTET E TIJ MË TË KQIJ DO TË DYFISHOHEN DHE FUQIZOHEN,SHKRUAN NË “Daily telegraph”.

6e24dcbc2df2cbdbe13aabc7ff84b677

Në textin të ciline ka shkruar David Blair,nën titullin “Keni menduar se Erdogani është i keq?Ajo çka do të vijë nga lideri do të jet më e keqja”, shkruhet se “Nëse Erdogani ka qenë aleat i cili i ka çmendur Amerikën dhe Europen në të kaluaren,ky lider i cili i shpëtoi puçit ushtarak,do të jet në gjendje të bëjë gati gjithëçka”.
“në një farë mënyre ai është liruar nga akuza.Para se trazrat të fillonin,të premten në mbrëmje,kritika e cila më së shumëti e ka hidhëruar ka qenë ajo se është paranoik.Perëndimorët kanë përqeshur thëniet e Erdoganit se forca të errëta janë grumbulluar për ta lsrguar nga pushteti dhe se ka egzistuar konspiracion përbrenda shtetit turk e cila ka dashur rrëzimin e tij”shkruan Blair.
Ai sjell se pastaj kanë ardhur 24 orë “të cilat kanë qenë më surrealet në historinë me Turqisë moderne”.
“Njesit ushtarake me të vërtetë kanë nxituar gjithandej Ankarasë dhe Istanbullit,duke marrë pozicione kyqe nën petkun e natës.Helikopterët kanë gjuajtur në caqe të kryeqytetit,dhe gjurmë shkëlqyese kanë ndriquar qiellin e natës.Në të njejtën kohë tanket kanë bllokuar urat mbi Bosfor,ndërsa komandantët e ushtrisë i mbajtën peng për një kohë të shkurtër oficerët e tyre”,shkruan Blair.

4c3b11ca19ae9086de7f0fb3412553bf
Ai tutje shkruan se”Në mendjen e Erdoganit ky rend i ngjarjeve ka vërtetuar frikat e tuja”.
“Fazën e parë të përgjigjëjes së tij mund ta përthakoj me një fjalë:Hakmarrje.Puna e errët e hakmarrjes ka filluar të shtunën me burgosjen e 1.563 ushtarëve.Kur arriti në Istanbull në orët e herëshme të mëngjesit,Erdogan ishte i qetë si varr dhe me fytyrë të hirtë,tërhoqi vërejtjen se armiqtë e tij do të “paguajnë shtrejtë”për shkak të “tradhtisë dhe kryengritjes së tyre” shkruan Blair.
Blair gjithashtu përkujton se zëvendësi i Partisë së Erdoganit,ka kërkuar rikthimin e dënimit me vdekje në mënyrë që ata që bënë grushtetin t mund të “vriteshin”.
“Përderisa vartësit e tij shtyhen se cili do të jet më i ashpër kundër kundërshtarëve të tij,mendja e Erdoganit tani do të kthehet nga faza tjeter e përgjigjëjes:për të hedhur fajin.Rreth kësaj,posaqërisht qeveritë perëndimore do të jenë të brengosura,për shkak se kryetari është në gjendje të plotë të vendosë që Europa dhe Amerika ,qëndrojnë prapa tentimit për grushtet”,kështu shkruan më tutje Blair.
ai mendon se “Tani kur ka shmangur grushtetin e vërtetë,erdogani do ti dyfishoj përpjekjet që ti heshtë të gjitha kritikat”.
“Përderisa Turqia merret me pasojat e 24 orëve surreale,ngelet e vërteta e hidhur:askush nuk është m i zemruar se Erdogani,i cili disi ia ka arritur të mbijetoj”përfundon Blair.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close