Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Përvoja e një nëne fëmije autist!

-Mjekët nga një klinikë i kanë dhënë Olga Valjajeva një ide shumë të çmuar se si do duhej të trajtojë një nënë një fëmijë me autizëm,dhe ajo pretendon se kjo metodë e bëri atë prind të lumtur të një djali autist.

Olga Valjajeva thotë:”Më së pari djalit tim derisa ai po flinte ia kam thënë fjalët që më ishin thënë se është mirë që të ia themi në gjumë një fëmiu me autizëm,si:Të dua!Jam krenare për ty!Jam shumë e lumtur që të kam djalë ty!Ti për mua je djali më i mirë në botë!Më vonë kam filluar të shtoj fjalë të tjera me shumë dashuri.Që nga ahere kanë kaluar 5 vite,ndërsa unë edhe sot ua pëshpëris gjatë natës këto fjalë të dy djemëve të mi.Djali i im i madh më nuk vuan nga autizmi.jam e sigurtë që terapia ime e natës e ka luajtur rolin e saj!Është edhe diçka shumë e rëndësishme si për mua ashtu edhe për fëmijët e mi:ajo është magjia e dashurisë së nënës që ndikon për të dy anët!U krijua një ndjenjë afërsie e shkëlqyeshme me të dy djemët.Natën derisa i përqafoj dhe u flas fjalë përkëdhelëse, e ndjejë se si rritet dhe forcohet afërsia mes nesh.të kaluarës i ka mbetur e tërë ajo që ne na kish ndarë dhe vrarë.

aut

Më vonë kam lexuar diku se fëmisë duhet ti thuhet shpesh:
-Nëse do duhej të zgjidhja nga të gjithë fëmijët e botës do zgjidhja vetëm ty!
dhe:-A ta kam thënë sot se të dua shumë!
Në kohë e kam kuptuar se për fëminë është shumë e rëndësishme ta ndjejë se është shumë i rëndësishëm dhe i qmueshëm për prindërit ,mu ashtu siq është.Dhe ja çfare akoma ma shumë u them:Jam shumë e lumtur që ti egziston!Kjo fjali më së shumti u ndihmon fëmijëve që ishin të padëshiruar.

Dhe ajo çfare duhet shtuar ,kur i flet fëmisë është: Babai dhe unë të duam shumë,ti je djali ynë i dashur!Këtu fjala kyqe është “i yni”.Ndihmon që fëmia të i pranojë që të dy prindërit njësoj.
Por të gjitha këto fjalë asesi nuk duhet tua thoni fëmijëve tuajnë mënyrë mekanike dhe veq sa për terapi,si:Të dua!Jam krenare për ty!

proinformacion.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close