A po kërkojnë hetuesit turq “Lidhjen amerikane” gjat hetimit të tyre në lidhje me grushtetin e dështuar?!!

Organet ndjekëse dhe hetuese të Turqisë,thuhet në media se po kërkojnë “lidhjen amerikane” në lidhje tentim grushtetin në këtë vend.

Ekipet turke të policisë dhe gjykatës,kanë hyrë në bazën ushtarake Incirlik,të cilën e shfrytëzojnë forcat ushtarake të NATO-s.Tani për tani nuk ka më shumë të dhëna për këtë dhe për atë se çfarë po hetohet atje ,bazë e cila ishte në sytë opinionit ,javëve të kaluara për shkak të acarimit të mardhënieve në mes të Turqisë dhe Gjermanisë.

578ceb48c46188e1538b4599

lajmi për hyrjen e policisë në bazë ka ardhur në ditët në të cilat në opinionin turk përmendet edhe “përzierja e SHBA në organizimin e grushtetit”,përderisa trupat amerikane janë të vendosura mu në këtë bazë.Menjëherë pas lajmit se në bazën Incirlik kanë hyrë shtatë gjykatës hetues ,ka reaguar ambasadori amerikan në Ankara i cili ka thënë se”janë spekulime për atë se SHBA ka përkrahur tentim grushtetin,dhe se është plotësisht e pa vërtetë një gjë e tillë,dhe se rrënojnë mardhëniet dhe miqësinë e shkëlqyeshme që kemi me dekada”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close