Wikileaks ka publikuar 300 000 emajla të partisë së Erdoganit AKP

Para dy ditësh Wikileaks kishte paralajmruar se planifikon të publikoj dokumente për fuqinë politike në Turqi ,pas dështimit të grushtshtetit në atë vend.
Një pjesë e emajlave të partisë së Erdoganit AKP janë publikuar në orën 23h sipas kohës lokale turke.Wikileaks është ngutur ti publikojë dokumentet si përgjigjëje ndaj spastrimeve politike në Turqi ,pas tentim grushtetit”thuhet në njoftimin e wikileaks.

wiki

“kemi verifikuar materialin dhe burimin,i cili në asnjë mënyrë nuk është i lidhur me grushtetin në tentativë,as me partitë politike rivale,ose me shtete tjera”shtohet në njoftim.
Nga wikileaks thonë se publikimi i 300 000 emajlave është vetëm pjesa e parë e asaj që përfshinë 762 kuti,e cila fillon nga A deri në I.

Të gjitha emajlat janë nga Domaine “akparti.org.tr” i cili i përket partisë në pushtet.këto emajla janë nga periudha 2010 deri më 6 korrik 2016,vetëm një javë para grushtetit të dështuar.
Nga Wikileaks njoftojnë se në prag të publikimit të dokumenteve kanë pësuar sulm kibernetik,qëllimi i të cilit sipas të gjitha gjasave ka qenë,pengimi i publikimit të dokumenteve.
“Sulmi është duke vazhduar dhe shfrytzuesit kanë vështirësi në qasje”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close