Soner Çağaptay:”Thirrja e Erdoganit për qytetarët të dalin në rrugë,ka qenë mobilizim religjioz “

Soner Çağaptay,analist politik Amerikano-Turk,dhe drejtor i institutit për politikë të lindjes së afërt thotë se “ajo çfarë po ndodhë pas grushtetit të dështuar është shumë shqetësuese,sepse ,forcat të cilat Erdogani i nxori në rrugë për të penguar grushtshtetin nuk janë forca të liberalizmit dhe demokracisë,ato nuk janë as simpatizer normal konzervativ të partisë AKP.Por siq duket ata janë islamist,biles edhe jihadist,dhe ata i kanë okupuar rrugët”.

nintchdbpict000252480114-e1468657231147

Sipas fjalëve të tij “Thirrja e Erdoganit për qytetarët të dalin në rrugë dhe të mbrojnë demokracinë,ka qenë mobilizim religjioz i cili nuk është parë në Turqi që nga koha e rënies së perandorisë Osmane.”
“Thirrja në mbrojtje e Erdoganit nuk ishte thirrje në mbrojtje të demokracisë,por thirrje që ai të mbështetet politikisht nga obligime fetare.Ai mobilizim në rrugë ka nxjerrë islamistë e jihadistë,të cilët ende qëndrojnë në rrugë,dhe ende nuk janë kthyer në shtëpitë e tyre”ka thënë Çağaptay dhe ka shtuar se në Turqi ,nga dita në ditë vazhdojnë tubimet dhe bëhen thirrje të shumëta në lutje ,me të cilën mbrojtja e Erdoganit është shndrruar në obligim politiko-religjioze.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close