Shefi i diplomacisë gjermane,Steinmeier kundër gjendjes së shpallur të jashtzakonshme në Turqi

Shefi i diplomacisë gjermane Frank W.Steinmeier,i ka bërë thirrje ankarasë që sa ma parë ta heqë gjendjen e jashtzakonshme.
Ai ka thënë se aksioni i qeverisë turke kundër profesorve të universitetit dhe shkencëtarëve pas grushtetit të pasukseshëm,nuk është në përputhje me ligjet turke.

german

“Marrja e licencës profesorëve të universiteteve dhe ndalimi i shkencëtarëve që ta lëshojnë vendin,janë masa të cilat nuk mund ti paramendoj që mund të jenë në përputhje me sundimin e ligjit,dhe çka është më e rëndësishmja,në përputhje me kigje e Turqisë”,ka thënë Steinmeier për Reuters.
“Ne edhe ma tutje presim që Turqia ti përmbahet ligjit dhe të heqë gjendjen e jashtzakonshme për tre muaj,ashtu si është planifikuar”ka thënë ministri gjerman i punëve të jashtme.Dhe ka shtuar:”Gjithëçka tjetër,vetëm do ti shtonte tensionet brenda Turqisë dhe do ta dëmtonte vet këtë vend”.

Steinmeier ka thënë se nuk mund të thotë se a është gjendja e jashtzakonshme përgjigjeja e duhur në tentim grushtshtetin,përderisa nuk ka të dhëna të pa anëshme për atë se sa thellë janë të infiltruar puçistat në shoqërinë turke.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close