Serbet ankohen,se Kroatët po i urrejnë përsëri !!

mediumet serbe thonë se edhe Frojdi po ti kishte analizuar mardhëniet në mes Kroatëve dhe Serbeve,do ta kishte vërtetuar se vuajnë nga simptomet e narcizmit të dallimeve të vogla,e cila sjell deri tek ajo që vëllëzërit të jenë armiq…!!!

Në fakt nuk është mu ashtu siq shkruajnë mediumet serbe sepse ata harrojnë,ose kinse shtiren se harrojnë ato çfarë Serbet bënë kundër shtetit dhe kombit kroat gjatë historisë së re ….e mos të flasim për dallimet fetare si dhe sipas të gjitha gjasave një shumicë kroate nuk don t’ia dijë për “prejardhjen sllave” sepse edhe ka gjasë që në shumicë janë gjenetikë Ilire,e cila i distancon nga “vëllëzërit e tyre sllav,Serb”.

article-0-061390530000044D-404_468x333

ndoshta ka ardhë koha e zgjimeve të mëdha etnike?Kushedi!Këto Media Serbe ankohen se armiqësia e Kroatëve kundër Serbve ka kulmuar,edhe në qështjet e integrimeve Europiane,kur Kroacia me rafale verbale ka shpërthyer mbi Serbinë,gjithnjë duke tentuar që ta bllokoj Serbinë për në Europë.
Kroatët thonë se problem është ligji Serb për juridikcionin uninversal për krime lufte.Ndërsa Serbet thonë se kjo është vetëm një arsye për të eskaluar konfliktin në mes komshijëve.Dhe sipas mediave Serbe kjo ka shkuar aq larg sa që “ministri i punëve të jashtme Miro Kovac dhe kryetari i ri i HDZ Andrej Plenkovic kanë hapur kutinë e Pandorës nga e cila kanë lëshuar ‘shpirtrat e së kaluares’ dhe kanë kërkuar katarzë për krimet serbe.

Në fakt Kroatët kanë të drejtë siq edhe popujt e tjerë në fqijësi të Serbisë sepse ne e dimë të gjithë aspiratat hegjemoniste serbe mbi popujt e “vegjël” Ballkanik.Dhe ka të drejtë kryetari i HDZ kur kërkon që Serbia duhet patjetër të përjetoj element të rëndësishëm katarze dhe përballjen me të kaluaren.”Ajo këtë ende nuk e ka përjetuar,dhe kjo u pa edhe në shembullin e rezolutes për Šešeljin në parlamentine BE.Kroacia ,si anëtare e BE,nuk mund ti lejoj Serbisë të bëhet Haga e vogël pas Hagës”,thotë Plenkovic.
Dhe si përfundim,mund të interpretohet si një manifestim i besimit se urrejtja në mes Kroatëve dhe Serbëve ka rrënjë të thella historike dhe se vetëm priten rrethana të favorshme historike dhe të dalin në sipërfaqe.

proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close