Mediat serbe:Serbisë i kërkohet nga BE që deri në fund të 2017 ta heqë preambulen kushtetuese ku Kosova figuron si “pjesë e Serbisë”

Mediat Serbe,njoftojnë se Serbia gjendet në një fazë kur i duhet ndryshuar Kushtetuta,dhe sipas tyre,”më e dhembshmja”për ta do të jetë fshirja e preambulës për Kosovën.
Brukseli kërkon nga Serbia që para anëtarësimit në EU duhet ti ndrrojës’paku gjashtë nene në kushtetutën Serbe.

ParlamentBelgrad.jpg
Parlament Beograd

Dhe në mesin e atyre neneve dhe preambulave,të cilat kategorizohen në ato që duhet ndryshuar patjetër dhe në atë që kërkohet nga Serbia të ndryshohen.Dhe në këtë kategori ku kërkohet ndryshimi është edhe preambula për Kosovën e cila duhet fshirë,në mënyrë që marrveshja e Brukselit të të mund të bëhej i zbatueshëm në praktikë.Dhe që kjo marrveshje të ishte e zbatueshme në Kushtetuten serbe, nuk do të duhej të figuronte se “Kosova dhe Metohija janë pjesë e Serbisë”.Edhe pse Gjykata Kushtetuese Serbe nuk është prononcuar në lidhje me marrveshjen e Brukselit,është e qartë,shkruajnë mediat Serbe ,se ajo është antikushtetus dhe është poashtu e qartë se kjo duhet zgjidhur deri në fund të 2017 -ës.

Dhe në Kushtetutën Serbe parashihet që preambula për Kosovën mund të ndrrohet vetëm përmes referendumit!!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close