Ministria e punëve të jashtme e Kosovës hedh poshtë kërkesen e ambasadores turke

fb_1Zëvendës ministri i punëve të jashtme,Valon Murtezi ka deklaruar sot se në Kosovë veprohet në përputhshmëri me ligjet në fuqi.Ai këtë e ka deklaruar në lidhje mekërkesen e ambasades turke që qeveria e kosovës të ndërmarrë masa kundër gazetarit dhe kopronarit të Gazetesexpress,Berat Buzhalës.

 

Këtë kërkesë të ambasades turke e ka dënuar edhe asociacioni i gazetarve të Kosovës e cila ka vlerësuar se kërkesa e ambasaes turke drejtuar ministrisë së punëve të jashtme të Kosovës paraqet shkelje të rëndë të të dejtë së fjalës së lirë e cila është e garantuar me kushtetutë.
“Nga ambasada turke kërkojmë që sa më shpejtë të kërkojë falje për këtë hap skandaloz dhe njëkohësisht kërkojmë largimin e ambasadores”thuhet në komunkaten e asociacionit të gazetarve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close