Talebanët në Peking.Kërkojnë ndihmën e Kinës!!

Ndodhë edhe kjo!Një delegacion talebanësh ka vizituar Kinën për shkak të situatës në Afganistan ku ata luftojnë kundër qeverisë në Kabul të cilën e mbështetë perëndimi,kanë njoftuar burime talebane.

taleb

delegacionin të cilin e udhëhiqte shefi i zyres talebane në Katar Abas Stankzai,kishte qëndruar për në vizitë në Peking nga 18-22 korrik me ftesë të qeverisë kineze,ka thënë anëtari i talebanve.

“Kemi mardhënie të mira me vende të ndryshme të botës,dhe Kina është njëra nga to” ka thënë një zyrtarë anonim taleban.Ai ka shtuar se delegacioni i tyre i ka njoftuar zyrtarët kinez,,siq thotë ai për veprimtarinë e “forcave okupatore,dhe për krimet e tyre mbi popullin Afgan”.Talibanët siq tha ai,dëshirojnë që qeveria kineze tu ndihmojë për ngritjen e rëndësisë së qështjeve të tilla në forumet botërore,si dhe ta fitojnë lirinë nga “okupatorët”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close