Disa mijëra forca speciale turke në autoblinda kanë rrethuar bazën ajrore në Incirlik!!

Disa mijëra forca speciale turke në autoblinda kanë rrethuar bazën ajrore në Incirlik,të cilën e shfrytzojnë NATO dhe SHBA,njoftojnë media lokale.
Ministri turk për negocita me BE-në ka spjeguar se kinse sipas tij kjo ka të bëjë me”verifikim të sigurisë”,por ishin përhapur spekulime për grushtet të ri,pas atij të dështuar.

Më heret,gazeta “Huriet” ka njoftuar se policia në qytetin Adana në afërsi të cilit qytet ndodhet Incirlik,ka marrë lajmërimpër kinse tentim të ri për grushtet,pas së cilit lajm atje menjëhere janë dërguar forca speciale.
Hyrja është bllokuar,në fotot e shkrepura nga qytetarët shihen forca speciale me pushkë automatike dhe topa uji,të cilët normal përdoren kur protestohet.
Megjithate ministri Ömer Çelik është mundur që ta qetsojë opinionin duke shkruar në Twitter :Kemi bërë verifikimin e sigurisë gjenerale gjithçka është në rregull”.
Gjithashtu njoftohet se një numër i përkrahsëve të Erdogan jnë grumbulluar në afërsi të kordonit i cili rrethon bazën.Por se grumbulli i njerzëve nuk është i madh sikur në protestat e më parme në Adana,kur kërkohej me mbyllë bazën.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close