Droga,përdorej edhe në lashtësi!

Droga fenomen i kohëve moderne?Joo,ajo sipas ekspertve është përdorur qysh nga kohërat e stërlashta.Ata thonë se p.Shembull kanabisi është përdorur para 10 000 vitesh.

Cannabis_sativa_plant_(4)

 

Besohet se fiset në Azi dhe Europë e kanë përdorur këtë bimë qysh në fund të epokës së akullt.Megjithate,edhe pse sot kanabisi kryesisht konsumohet si substancë psikoaktive,ajo më heret nuk ishte arsyeja e vetme,shkruan Sunday Times.
Fiset e kishin përdorur edhe për shkakun e farës së ushqyeshme të saj,si dhe për bërjen e rrobave/teshave.

 

Megjithate mendohet se njerëzit,pesëmijë vite më pas kanë diktuar se marihuana dhe produktet e saj mund të sjellin para,dhe për këtë arsye kaubojt e epokës së bronxtë,kishin filluar ta këmbenin për gjënë e gjallë me fiset tjera.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close