Enigma e ‘Alien’ Skeletit nga Atacama

Kur një skeleton i quditshëm 15 cm (6) është zbuluar në shkretëtirën Atacama të Kilit më 2003,teoricienët e konspiracionit insistuan se eshtrat ishin të një ekstraterritoriali/jashtëtokësori.

Atacama-Skeleton
Kafka e zgjatur dhe numëri i brinjëve (10 në vend të 12),nuk ishin në asnjë mënyrë sikur ato të njeriu.Të tjerët mbanin opinion se ai ishte një skeleton i një fetusi të abortuar ose një primati.Sidoqoftë shkencëtarët kanë konfirmuar se skeletoni ishte njerzor.

Kafka e zgjatur mund të kishte rezultuar nga një deformim i qëllimshëm,gjerësisht i praktikuar 1000 vjet ma parë në në Amerikën Qendrore.Askushnuk është i sigurtë se sa i vjetër është skeletoni,edhe pse hulumtuesit besojnë se vdekja ka ndodhur “së paku disa dekada më parë.”Një tjetër mundësi në lidhje me kafkën e deformuar është turricephaly, apo sindromi kokë-e lartë , një defekt nga lindja që lë pjesën e sipërme të kafkës në formë koni.
Pastaj ka shtat skelet-së. ADN-ja e tij tregon një fëmijë në mes të gjashtë dhe të tetë vjeç, por kjo është vetëm 15 centimetra të gjatë. Si mundet që një fëmijë i një moshë të tillë kanë qenë kaq të vogël? Dwarfism nuk duket për të llogari për mospërputhjen mes moshën e saj dhe madhësisë.Aty është edhe shtati i skeletonit.ADN -ja e tij tregon një fëmijë në mes gjashtë dhe tetë vjetësh,por është vetëm 15 cm i fjatë.Si mund të jetë një fëmijë në ato vjet të jetë kaq i vockël.Dwarfizmi siq duket nuk mund të llogaritet në mospërputhjen ë mes moshës dhe madhësisë.
Gjithashtu i çuditshme është fakti se nëntë për qind e gjeneve të skeletit nuk përshtaten në gjenomin e njeriut. Kjo mund të jetë për shkak të degradimit të ADN-së, shtrembërimi i rezultateve nga laboratori i përgatitjes, ose të dhëna të pamjaftueshme, edhe pse. Megjithatë, pyetje pa përgjigje të mjaftueshme mbeten për ta bërë këtë skelet të çuditshëm një enigmë të vërtetë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close