NASA Curiosity Rover gjenë duna rëre të ngurtësuara, në Mars!

Curiosity rover i NASA-s shfaq dunat e ngurtësuara të rërës që shtrihen në të gjithë terrenin çrregullt të malit Sharp në Mars
Ekipi shkencor i Curiosity thotë se dunat e sapo fotografuara duken të ngjashme me ” crossbedding ,” struktura të formuara nga era -duna të depozituara të rërës të tilla si ato në jugperëndim të SHBA . Duke shikuar në gjeometrinë dhe orientimin e dunave , shkencëtarët mund të marrin informacion në lidhje me erërat të cilat krijuan dunat .

NASAs_Curiosity_Rover_Finds_Petrified-e3445a790b80d1a35ad853d4a00a0fc7

Curiosity’s science team says the newly imaged dunes look similar to “crossbedding,” structures formed by wind-deposited sand dunes such as those in the U.S. southwest. By looking at the sand dunes’ geometry and orientation, scientists can get information about the winds that created the dunes.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close