Bill Gates,Miliarderi që nuk ka fjalë të mira për kapitalizmin


Bill Gates,ky miliarder më i pasuri në botë,përderisa shpalosi planin e tij se nga “kursimet”e tija personale ai do i investojë dy miliardë dollarë në energjinë e” gjelbër”,prej nga ku themeluesi i Microsoft u bëri thirrje kolegëve të tijë miliarderë,që botën ta bëjnë të lirë nga lëndët djegëse me origjinë fosilesh në vitin 2050.

Bill-Engery
Ai u prononcua në lidhje me këtë problematikë :
“Ju nuk do të pasuroheni. Edhe në qoftë se ju keni një burim të ri të energjisë i cili kushton po aq sa nafta, q që nuk lëshon CO2,prap suksesi do të jetë i pasigurt, pasiqë njerëzit janë mësuar tapërdorin naftën dhe se ky burim i energjisë ka kaluar nëpër të gjitha problemet rregullatore. Pa një taksë domethënëse në emisionet e dioksidit të karbonit, shpikësit nuk kanë motivim për të punuar për këtë qështje. Që nga Lufta e Dytë Botërore, qeveria amerikane ka dominimin në kërkime dhe zhvillim. Sektori privat është i paaftë. Problemet klimatike duhet ti zgjidhin vendet e pasura. Kina, Shtetet e Bashkuara dhe Evropa duhet të adresojnë çështjen e emetimet të CO2, dhe kur ata e bëjnë këtë, unë shpresoj se kjo zgjidhje do të jetë për të gjithë, “tha Gates.

proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close