Vala e teperaturave përvëluese në Lindjen e mesme,po krahasohet me armë të shkatërrimit në masë

Ngjarjet e fundit të ngrohjes ekstreme në Lindjen e Mesme kanë shqetësuar shkencëtarët e klimës për katastrofat e ardhshme klimatike . Temperaturat janë ngjitur mbi 115 F/46.1 C në gjithë rajonin gjatë kësaj vere dhe Kuvajti dhe Iraku kohët e fundit regjistruan me shumë gjasa temperaturat më të nxehta ndonjëherë në Hemisferën Lindore.

980x
Vapa extreme që thyen rekord,e që vlerësohet të ketë marrë jetë më shumë se luftërat, është përkeqësuar gjatë viteve dhe studimet e fundit kanë sugjeruar se ndryshimi i klimes në të ardhmen do të bëjë pjesë të rajonit të pabanueshme. Një rreshter i rangut të lartë në Irak ka barazuar valën e nxehtësisë me një arme të shkatërrimit në masë, duke thënë: “Kjo më bënë të ngjethem. Kjo na vret”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close