Shumica zbulimeve të pabesueshme të javës

Njeriu prapa një gënjeshtre nga më të mëdhatë të gatuara në Shkenë është nxjerrë në shesh: Në vitin 1912, avokati Charles Dawson ka zbuluar një skelet të fosilizuar me kafkë të një njeriu, por me nofullat e një majmuni në një gropë zhavorri britanik. Për tre dekadat e ardhshme, ky i ashtuquajtur Njeriu i Piltdaunit i cili shihet si një lidhje që “mungon” midis majmunëve dhe njerëzve. Në të vërtetë, ishte një mashtrim, dhe shkencëtarët thonë se ata më në fund kanë determinuar kush ishte prapa këtij mashtrimi: Vetë Dawsoni. Një tjetër emër i madh nuk dyshohet në këtë mister.

skull3
-Jeta e këtij Sharku duket të jetë e gjatë.Shkencëtarët thonë se ka një peshkaqen atje që mund të jetë në gjendje të jetojë 500 vjet . Hulumtuesit thonë se ata janë 95% të sigurtë se peshkaqenët e Grenlandës në mesatare jetojnë në mes të 272 dhe 512 vjet. Kjo do ti bënte peshkaqenët kurrizorët me jetë më të gjatë që jetojnë në planet. Sekreti i tyre duket se sillet rreth temperaturave të ujit.

-Amerikanët e parë nuk arritën në Land Bridge: Ju mund të keni mbajtur mend teorinë Beringut, Land Bridge nga klasa historisë: banorët e parë të Amerikës së Veriut kanë udhëtuar së bashku në një urë tokësore në mes të Siberisë dhe Alaskës. Jo edhe aq shumë, thotë hulumtimi i ri, i cili sugjeron se këta udhëtarë do të kishte gjetur pak për të ngrënë. Një teori alternative involvon Paqësorin.

-Të jetosh më gjatë, merr një libër: Leximi i librave bën shumë për të shmangur demencën (sëmundje degejeneruese e trurit): Ajo gjithashtu rrit jetëgjatësinë tuaj, sipas studiuesve nga Yale. Në fakt, sa më shumë kohë që një person shpenzon duke lexuar, aq më pak gjasa ka që ata të vdesin. Një gjysmë ore në ditë duket ta bëjë trikun, dhe hulumtuesit kanë një teori në lidhje me atë që po ndodhë.

-Qifti që po shetiste gjen Art shekullor të vjetër: Turistë të panumërt kanë shikuar muzgun Hawaiian, jo shumë kanë bërë zbulime të rëndësishme arkeologjike në këtë proces. Lonnie Watson dhe Mark Louviere, vizitorët nga Teksasi, zbulouan petroglyphët e që besohet të jenë të paktën 400 vjeç,gjatë një shëtitje përgjatë bregdetit Leeward Oahu muajin e kaluar. Ata u kredituan menjë “rreze të lehtë” për zbulimin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close