Plani për Ringritjen e Kolosit të Rodosit!


Një plan i një ekipi të vogël shkenctarësh kërkon që ta rindërtoj dhe ri vendosë një ndër strukturat më të mëdha të kohës antike,Statunë e Kolosit të Rodosit,perëndisë së Diellit e cila u rrëzua në vitin 226 P.Erës sonë nga një tërmet që kish goditur në atë kohë.

1                4
Mirpo plani parasheh që statuja e re të jet më e gjatë se origjinali,për gati katër here,që trgon se projekti do ketë premisa komerciale do me thënë turistike më shumë se kulturoro-historike e e cila paramendohet të përfshijë një bibliotekë të brendshme,muzeun,qendër kulturore,sallë ekspozite,etj.

3          2

Një ndryshim i dukshëm në strukturën e re është ajo se do të ndërtohet me teknologji e cila është e qëndrueshme ndaj lëkundjeve të tokës.Pjesa e jashtme do mbulohet tërësisht me panele të arta diellore,duke e bërë të vet furnizueshme dhe që i përshtatet perëndisë së Diellit.
Mendohet se projekti do të mund të kompletohet nga tre deri në katër vite që do kushtonte nga 240 deri në 260 milion euro,fondacion që do vinte nga institucione kulturore dhe fonde internacionale.

proinformacion.com

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close