Kinezët Lëshojnë në hapësirë satelitin e parë kuantik

Sipas mediumeve shtetrore kineze,Kina ka lansuar në hapësirë satelitine parë kuantik për komunikim i cili është rezistetnt në të gjitha llojet e sajber sulmeve .

kina quant

ekspertët kinez thonë se lansimi i satelitit është shtytje përpjekjeve botrorepër ta zhvilluar mundësinë e dërgimit të informacioneve të cilat nuk mund të hakohen.
Sateliti është lansuar nga qendra Jikuan,në shkretëtirën Gobi.Shkencëtarët do ta testojnë satelitin për bartje të inforamacioneve në mes pekinit dhe veriperindimit të kinës,si dhe vendeve tjera nëpër botë.Nëse testimet do të kenë sukses,Kina do të të filloj ndërtimin e rrjetit për dërgimin e informacië mënyrë oneve të cilat nuk do të mund të përgjohen ode hakohen në konvencionale.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close