Lord Rothschild:”Ky është më i madhi Experiment në Politikat Monetare në historinë e botës”

Sipas shefit të RIT Capital Partners plc ,Jacob Rothschild ,Bota ka ca vite që po jeton në experiment financiar të cilin po e bëjnë bankat qendrore,të cilat egërsisht shtypin fonder rekorde monetare,përderisa kamatat ulen deri në minimum historik,kështu shkruan ai në letren që ua ka shkruar klientve.

 

Ai tërheq vërejtjen,se Shefat e Bankave qendrore vazhdojnë eexperimentin monetar më të madh në histori,dhe pasojat e kamatave ultra të ulëta nuk mund të parashikohen.
Pompimi monetar,sipas tij,tërheq me vete rritje të çmimit të akcioneve(rreth tre here nga 2008 në tregun amerikan) dhe obligacioneve aksionare shtetrore.

rothschild teaser

Më tej thotë se në këtë experiment i huaj është sektori real i ekonomisë,edhe pse shefat e bankave qendrore si qëllim të tyre thonë se e kanë renovimin e tij.
Gati të gjitha llojet e investimeve janë rritur me vërshim monetar.
Megjithate,vazhdon Rothschild ,rritja ekonomike ngelet anemik,kërkesa e dobët,përderisa në shumë vende të zhvilluara shihet deficit.Unë thotë ai shoh përkeqësim të stuates gjeopolitike në planet-konflikti në lindje të afërt gjatë do të mbetet i pa zgjidhur,dhe njëkohësisht po ngadalsohet ekonomia e dytë më e madhe n botë-Kina.

Rothschild në këto kushte këshillon parasë gjithash që të ruhet kapitali përderisa kërkimin për mundësitë e shumëzimit të tij duhet të lihet në planin e dytë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close