Kriminelët e gërditshëm

aurel

 

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)


Mos harroni se ne po flasim për Shqipërinë (gjithë trojet shqiptare), për shoqërinë në të cilën dhe nga e cila pasardhësit tanë do të jetojnë. Ajo tokë e bekuar pellazge/ilire/arbërore, që me shekuj është larë nga lumenj gjaku dëshmorësh të lirisë që luftuan për te, dhe që ka kaluar në trashëgim nga brezi në brez nga kohëra të lashta. Tani, e kapur peng nga kriminelët e gërditshëm që të ngjallin neveri, që të bëjnë të vjellësh.


Unë kurrë nuk kam qenë në gjendje të shpjegojë se pse e dua Shqipërinë, por dashuria për Shqipërinë është e vendosur në gjak. Edhe gruaja ime pyet pse e dua aq shumë Shqipërinë, pavarësisht nga të gjitha gabimet dhe mangësitë, dhe unë gjithmonë përgjigjem se unë nuk e di pse. Kur unë në maj të vitit 1994 e vizitova Shqipërinë për herë të parë, isha 17 vjeç. Katër muaj para vizitës, praktikoja të shkruaj në një fletë edhe sa ditë kanë mbetur deri sa të udhëtoj atje. Pastaj kur mbetën vetëm disa ditë, isha aq kureshtar sa që nuk mundesha të bjerë në gjumë. Kur prindërit e mi më pyetën pse, unë u përgjigja: “Unë dua të jem disa ditë në Shqipëri, sepse jeta atje është pa rutina. Ti zgjohesh në mëngjes dhe nuk e di fare se si do të jetë dita. Ti mund papritmas të marrësh një telefonatë ku ju kërkohet për t’u takuar me shërbimet e sigurimit…”

Babai im buzëqeshi dhe tha: “Ti je me të vërtetë një ngatërrestar.”
Qëndrimi dhjetë-ditor në Shqipëri ka bërë përshtypje të qëndrueshme në mua.

Kam marrë psikologjinë si lëndë zgjedhore. Arsyeja për këtë ishte se unë doja për të kuptuar natyrën njerëzore. Para se me filluar studimet, kam marrë mësime private me mësuesit e mi të dashur dhe paharrueshëm: prindërit e mi (babai psikolog, nëna psikiatër). Pas kohës mësimore, praktikonim të ulemi në kopsht për disa orë dhe diskutonim tema interesante. Ata më mësonin se si të merrem me njerëz të ndryshëm dhe situata të ndryshme, kjo më bëri të kuptoj se shumë konflikte shkaktohen nga komunikimi i dobët, siç janë mungesat e përkufizimeve. Kjo ishte e dobishme për një person të moshës sime.

Se dikush e dëshiron rënien e Shqipërisë, është e dukshme. Por, kush përfiton nga krimi? Mafia. Mafia nuk është tjetër veçse privatizimi i sigurisë publike.
Prej vitit 1990 edhe në Shqipëri filloi të shembet sistemi i vjetër, por vendin e tij nuk e ka zënë ndonjë sistem i ri. Në të gjitha trojet shqiptare, sidomos Kosovë dhe FYROM mbisundon prirja për teposhtë, drejtë shpërbërjes kombëtare, degjenerimit dhe shkatërrimit. Nuk mund të thuhet se deri ku mund të shkojë. Ishte fare mirë brenda mundësive që shteti amë të ngadalësonte kalimin prej një sistemi në tjetrin dhe të hidhte themelet e një shoqërie të hapur para se shoqëria e mbyllur të shembej.

Shqipëria ka nevojë për një parti gjithëkombëtare, konservatore, nga diaspora (mundësisht me seli në SHBA), pa konflikt interesi e cila për herë do të fokusohet për ne shqiptarët kudo që jetojmë e veprojmë, gjuhën tonë, kulturën tonë, identitetin, flamurin tonë, simbolet kombëtare, heronjtë tanë, pavarësinë, rritjen e natalitetit, mirëqenien e familjes, hapjen e vendeve të punës në atdheun e përbashkët ashtu që mos të ikin jashtë njerëzit, natyrën dhe mjedisin. Por kjo për momentin nuk ka gjasa të ndodhë, sepse mungon një lider me intelekt, aftësi dhe atdhedashuri për të korrë sukses. Ne kemi nevojë për një udhëheqës të madh, me shikim. Udhëheqës me botëkuptime.

Njerëz të aftë duhet të lejohen (të kenë mundësinë) për të studiuar dhe më pas të përcaktojnë çështjet në mënyrë të qartë. Pa drejtime (udhëzime) politike. Pastaj na duhen përpjekjet tona më të mira për të gjetur zgjidhje njerëzore dhe kombëtare të qëndrueshme, me të cilat ne mund të jetojmë. Kriminelët dhe dështakët domosdoshmërish të largohen nga “politika”. Është e kotë dhënia e morfinës për një pacient kanceri që po vdes, pasi puna ka shkuar shumë larg. Pacienti nuk do të shëndoshet, dhe do të vdes. Ajo siguron vetëm lehtësim afat shkurtër. Sëmundja duhet të ketë qenë diagnostikuar më herët dhe dhënë trajtimin e duhur, kur kishte ende shpresa.

Jeta e shumicës së shqiptarëve, sidomos të Kosovës dhe FYROM-it, është aq e tmerrshme sa mund të durohet vetëm nga harbutët, idiotët, njerëzit pa shije, pa sistem nervor e ndjenja të holla, që sërish e sërish votojnë kriminelët, veçanërisht ata të PDK, LDK, BDI, PDSH. Meqenëse truri i kalbur dhe indiferenca e tyre ndaj krimeve të mafiozëve politik por edhe i hoxhallarëve antikombëtarë që synojnë instalimin e islamit politik/vehabist arabik (ligjet e sheriatit) në trojet arbërore, i pamundëson ata për të luftuar kriminelët e për të lëvizur përpara duke qenë të mbrojtur nga goditjet e kundërshtarit, do të përfundojnë në një hendek transheje, gropë e veshur nga brenda me baltë, ku futet zakonisht ushqimi i bagëtive për t’u ruajtur.
Përmbysja e regjimit tradhtar të Kosovës, që nga të gjitha anët akuzohet për krim të organizuar, korrupsion dhe kapje të shtetit, që e vodhi, e shiti, e zvogëloi dhe e shkatërroi Kosovën – s`është një rrufe në qiell të pastër – por si ndërmarrje njerëzore, duhet përgatitur, kërkon zellin dhe pjesëmarrjen e shumë atdhetarëve që të mundësohet e realizohet.

Ne duhet të japim një betim përpara Perëndisë se ne do të shpenzojnë 2 orët e fundit të çdo dite për të zbuluar të gjithë kriminelët, tradhtarët, kodoshët, hajdutë apo spiunët në Shqipëri. Ne nuk do të lemë vendin tonë të mbytet. Asnjëri prej nesh nuk mund ta bëjë këtë vetëm. Unë dua që të gjithë ju (përfshirë edhe mua) të punoni së bashku, që secili nga ju ta ndjejë se ne duhet ta ndryshojmë Shqipërinë (kur përmendi “Shqipëri” përherë mendoj: gjithë trojet shqiptare) .

Shqiptarë! Veprimet tona le të jenë një burim frymëzimi për të tjerët. Ne do të bëjmë vendin tonë një vend më të mirë. Për sa kohë që ne do të qëndrojmë së bashku në mbrojtje të të shtypurve dhe të dobëtëve, ne bëhemi më të fortë. Ne duhet të jemi në gjendje për të kontrolluar mendjen tonë. Ajo do të na forcojë në luftën kundër padrejtësisë dhe do të na ndihmojë për të zgjidhur problemet me masa pozitive.

Të shpresojmë se viti i ardhshëm do të jetë më i mirë se vitet e mëparshme. Le të inkurajojmë njëri-tjetrin që të jemi më pozitiv, më aktiv dhe më të vendosur. Tani ne të gjithë duhet të qëndrojmë së bashku dhe të harrojmë të gjitha mosmarrëveshjet. Ne duhet të luftojmë kundër kriminelëve dhe tradhtarëve, pa marrë parasysh se kush është ai dhe në cilën anë ai qëndron. Në qoftë se ne duam për të rifituar sërish Shqipërinë, ne duhet të ndërtojmë kombin përsëri; ndërtimin e prodhimit, turizmin, ekonominë dhe politikën përsëri dhe për të krijuar një Rilindje të vërtetë. Ne mund të ndryshojmë vendin tonë për të mirë, me duart tona, dhe ne do ta bëjmë atë!

Nevoja dhe shpresa për ndryshim të vërtetë politik në Shqipëri është shumë më e madhe tani.
Dhe e gjithë ajo për çka ne kemi nevojë, është që sa më shumë njerëz të jenë të gatshëm për të luftuar për të. Zërat tonë nuk do të tingëllojnë lartë, por do të jenë shurdhuese. Gjëja kryesore tani është që të mos tradhtojmë martirët e viteve 1999-2001 që në Kosovë dhe FYROM dhanë jetën e tyre për atë që ata ëndërruan.

Jemi qytetarë që respektojmë ligjet, por ka regjime shumë të pista, si ai i Kosovës: PDK&LDK, apo zagarët e sllavo-folësve të FYROM-it: BDI&PDSH që duhet kundërshtuar e jo pranuar. Kurse në periudha ndërrimi të regjimit, ku mafiozët do të burgosen, pasuritë e tyre do të konfiskohen kurse partitë e tyre shkatërrohen ose rindërtohen, rregullat normale nuk bëjnë punë. Njeriu duhet t`i përshtatet ndryshimit të rrethanave.
Shqiptarët brenda dhe jashtë murit të arbrit duhet të kenë një strategji të përbashkët dhe të bëjnë përshtatjet e duhura si të shpalosen ngjarjet.

Porosi kodoshëve: Heshtja është forca jonë. Heshtja jonë është si një stuhi në det. Mos besoni se heshtja është dobësia jonë, sepse nën sipërfaqen e qetë të tokës qëndron vullkani. Qelitë e burgjeve ku ju do ta koloni pjesën tjetër të jetës, do të mbulohen nga llava vullkanike; ju kriminelë të gërditshëm.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close