SHBA-S’ka më burgje private.qeveria urdhëron mbylljen e tyre

SHBA, 18 gusht /ATSH-AFP/ – Departamenti amerikan i Drejtësisë njoftoi sot se do të zvogëlojë deri në një tjetër urdhër për mbylljen e plotë të burgjeve private për të burgosurit federalë, për shkak të problemeve të hasura në këto institucione.

Inmates walk around an exercise yard at the California Institution for Men state prison in Chino
Inmates walk around an exercise yard at the California Institution for Men state prison in Chino, California, June 3, 2011. The Supreme Court has ordered California to release more than 30,000 inmates over the next two years or take other steps to ease overcrowding in its prisons to prevent “needless suffering and death.” California’s 33 adult prisons were designed to hold about 80,000 inmates and now have about 145,000. The U.S. has more than 2 million people in state and local prisons. It has long had the highest incarceration rate in the world. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES – Tags: CRIME LAW POLITICS SOCIETY)

Kjo masë nuk përfshin shumicën dërrmuese prej më shumë se 2 milionë të burgosurve në SHBA që janë akomoduar në institucione publike ose private nën kontrollin e shteteve dhe jo të burgjeve të drejtuara nga administrata federale.

Këto masa njoftohen një javë pas publikimit të një raporti zyrtar mjaft të diskutuar që arriti në përfundimin se burgjet private ishin shpeshherë skenë e mungesës së sigurisë dhe e akteve të dhunës duke ofruar më pak mundësi rehabilitimi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close