Ja çfarë thoshte N.Tesla në vitin 1926 për telefonat e mençur/smart?!

Sipas Time Nikola tesla i ka folur tetë gjuhë dhe deri në fund të jetës së tij ka realizuar qindra shpikje.Ishte vizionar dhe inovator,dhe se për atë se ai ishte gjeni tregon e dhëna se ai para njëqind vitesh kishte parashikuar telefonat modern-smart (të menqur).

Nikola Tesla, physicist, engineer and inventor of alternating current power, early 1900s
C13G3X Nikola Tesla, physicist, engineer and inventor of alternating current power, early 1900s

Në të vërtetë,ai në një intervistë nga viti 1926,të cilën ia kishte dhënë John Bright Kennedy,kishte deklaruar një gjë shumë interesante.

-Kur të përapet teknologjia pa tela ,e tërë Toka do të shndrrohet në një “tru të madh”,e që në të vërtetë ajo edhe është.Mund të komunikojmë në mes veti kur ne të dëshirojmë,pa marrë para syshë largësinë.Dhe jo vetëm,por përmes televizionit dhe telefonit do të mund ta dëgjojmë dhe shikojmë njëri tjetrin perfekt mu sikur të ishim pranë njëri tjetrit,pa marrë parasyshë distancën e cila mund të jetë edhe disa mijëra kilometra,përderisa instrumenti që do të na mundësoj këtë do të jetë shumë i thjeshtë në krahasim me telefonin e sotëm.Njeriu,do të mund ta bartë në xhep telefonin-kishte thënë atëhere Nikola Tesla,dhe po të shikohet nga sot është e pabesueshme se me çfarë preciziteti e kishte përshkruar ai teknologjinë e ardhmërisë e të cilën në fakt ne sot e posedojmë dhe e shfrytëzojmë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close