Kryeministri turk thotë se nëse është e nevojshme,Baza Incirlik mund ti ipet Rusisë për përdorim!

Politikanët turq nga partia në pushtet edhe njëhere kanë dhënë deklarata në mbështetje të detantit të ri në mardhëniet e saja tanimë të afërta dhe miqësore me Rusinë.Në të vërtetë kryeministri turk Yildirim ka deklaruar të shtunën se Rusia nuk ka kërkuar nga ta për ta shfrytëzuar bazën ushtarake Incirlik,por se kjo bazë mund të shfrytëzohet nëse është e nevojshme,njoftojnë agjensitë.

incirlik

Siq njofton AFP ai ka thënë që mendon se rusisë nuk i duhet ajo bazë sepse ajo i ka dy në Siri.
Duke iu përgjigjur pyetjeve të një gazetari,premieri thënë se pala Ruse nuk ka pasur një kërkesë të tillë për të shfrytëzuar bazën në jug të Turqisë/
-Kjo informatë nuk është e vërtetë ,por nëse është e nevojshme,BazaIncirlik mund të përdoret-ka thënë Yildirim,duke shtuar se beson se Rusisë nuk i duhet përdorimi i kësaj baze.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close