Robert De Niro nuk flet shqip por e di se ka gjak Arbëreshi!


Aktori i mirënjohur amerikan me famë botërore Robert De Niro nuk lë rast pa e theksuar përkatësinë e gjakut të tij.Ai edhe në një emision të rrjetit radioteliviziv Italian RAI kur përmendë gjakun e tij,shqiptar,dhe se njeriu nuk ka zgjidhje,është gjaku,përkatësia ajo që bënë zgjdhjen!

de-niro robert 1

Dhe kur e shikon pak me vëmendje gjenealogjinë e prejardhjes së familjes së tij nga ana e babait nuk mund të thuash se ky njeri nuk ka të drejtë!Ishin prindërit,babait të aktorit  Robert Henry De Niro që emgruan që emigruan në Amerikë nga Ferrazzano një katund në rgjionin e Molise!

ferrazanoArbereshet-ne-Itali

Kur krahason vendin ku ndodhet ky katund dhe shtrirjen e e vendbanimeve arbëreshe sot,menjëhere të bëhet e qartë se ka shumë të vërtetë në pohimin e De Niros për prejardhjen e tij Arbresho-Shqiptare.

Video-Stefanos Petrou credits

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close