Superlativ për ata që nuk u frikohen lartësive:Ura më e gjatë dhe më e lartë në botë nga qelqi,varet mbi kanion në Kinë

Ura 430 metra e gjatë dhe gjashtë metra e gjerë me panele kat, prej qelqi transparent, varur 300 metra mbi një kanion në Parkun Kombëtar Zhangjiajie, siq njofton agjencia e lajmeve shtetërore Xinhua . Kalimi në kodra në provincën jugore Hunan përbëhet nga 99 disqe qelqi tre-shtresa dhe paraqet në projektimin dhe ndërtimin, një total prej më shumë se dhjetë rekordeve botërore, tha pronari i gazetës “China Daily”. Maksimale, 800 vizitorë janë të lejuar të hyjnë në urë në të njëjtën kohë dhe duhet që të rezervojnë një ditë më parë.

urn-newsml-dpa-com-20090101-160821-99-169879_large_4_3

Struktura nga qelqi është mënyra më e re për të shqyrtuar peisazhin mbresëlënëse ku malet ngrihen si shtylla dhe retë që gjenden në mes. Një tërheqje turistike është tashmë: Më shumë se 1.2 milion vizitorë kanë ardhur, sipas shifrave zyrtare, nga viti 2015.

Të njohur ndërkombëtarisht kanionet janë nga koha ,kur ajo ka shërbyer si model sfond për malet lundrues në filmin e animuar “Avatar”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close