Sonda hapsinore e Agjencisë Evropiane ESA kap shkreptima të ndritshme, dhe shkarje toke në kometën 67P

Rosetta,sondë hapësire e Agjencisë Evropiane ESA ka kapur imazhe të një shpërthimi të lehtë ndriçues në orbiten e kometës, shkaktuar me sa duket nga një shkarje toke.

Shkreptime dramatike të lehta janë regjistruar më 19 shkurt shoqëruar me temperatura në rritje dhe rritje të mprehtë në pluhur, gazi dhe plazma lëshuar nga kometa 67P / Churyumov-Gerasimenko.

rosseta 67P

Eberhard Gruen nga Max-Planck-Instituti për Fizikës Bërthamore në Heidelberg, Gjermani, tha të enjten se një shkarje toke në sipërfaqen e kometës ishte më e mundshmja përgjegjëse për këtë .

Shkreptima do të ishte gjeneruar nga drita që reflekton nga grimcat e pluhurit nisur nga shkarja e tokes .

Agjencia Evropiane e Hapësirës ka në plan për të rrëzuar Rosetta në sipërfaqen e kometës më 30 shtator më shumë se dy vjet pasi filloi të rrotullohet rreth kometës.

Të dhënat e mbledhura nga Rosetta dhe landeri i saj, Philae, kanë përmirësuar të kuptuarit të kometave prej shkencëtarëve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close