Nuk është e domosdoshme të hani tre herë në ditë.Është gabim…

Ajo që është konsideruar,dhe merret si rutinë që tri kohë ngrënieje janë të domosdoshme,nuk duhet të merret si diçka e tillë thonë ekspertët.Ata thonë se rrënjët kjo praktikë i ka në mesjetë.

Në një intervistë për MOther Jones,historiania Ebigail Carol ka sqaruar se Europianët,kur kanë arritur në truallin Amrikan,kanë konstatuar se banorët e vjeër vendas kaë një mënyrë më flexibile të të ngrënit,në fakt hanë në varshmëri se sa kanë për të ngrënë.

FOOD42

Nga ana tjetër,Europianët kanë kufizuar marrjen e ushqimit,duke konsideruar se në atë mënyrë distancohen nga bota e pacivilizuar nxitur nga bota shtazore,thotë Carol.
Vendasit amerikan kanë pranuar këtë mënyrë të menduarit si të rregullt ,edhe pse kishte një problem të madh,e që në pyetje ishte ide e gabuar.
Sa më shumë që njerëzit bëheshin më të pasur ,poashtu edhe ushqimi i tyre bëhej më i pasur me kalori,edhe pse gjithnjë e më pak ishin aktiv.Shkenca ka treguar se kur është në pyete metabolizmi,nuk është e rëndësishme kur hani por sa.
Hulumtimet të cilat janë publikuar më 2010 në magazinën britanike për ushqim ka trguar se nuk egziston dallim në mes personave që konsumojnë tri kohë në ditë ushqim dhe të atyre që të njëjten sasi e kanë ndarë në gjashtë pjesë.

Aq më tepër që agjërimi i kohëpaskohshëm mund të jetë i dobishëm për organizmin.Testime medikale të shumëta kanë treguar se në atë mënyrë pengohet zhvillimi i sëmundjeve të zemrës si dhe largojnë dëmet në organizëm të shkaktuara nga plakja dhe toksinat në një mjedis jetsorë.
Kur dhe sa merrni ushqim nuk është e rëndësishme,pra.Është e rëndësishme ti përmbaheni numërit optimal të kalorive.Edhe një këshillë e dobishme është të hani vetëm atëhere kur të jeni të uritur.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close