A e përcakton ngjyra,sa agresive është një mace?!

Legjenda për ngjyren e macave vazhdon.Në fakt në një experiment të kryer nga studiues të University of California, Davis ,pretendohet se varet nga ngjyra e macës suaj për ta kuptuar se pse ajo ka sjellje psycho ndaj anëtarëve të familjes dhe shoqërisë!
Për këtë experiment janë studiuar sjelljet e 1.274 macave në raste të ndryshme të stresit në të cilën jan gjendur ato.si;gjatë ledhatimit deri te dërgimi te veterinari!

Nga studimi ka dalë se më agresivet janë:

-Macat zi e bardh black-and-white

-Trengjyrshet (Tortoiseshell) dhe Calico

Tortoiseshell-and-white cat Tortie-Toes.

Tortoiseshell-and-white cat Tortie-Toes.

callico-cat

-bardh e gri   grey-white

Kurse macat me karakter ma të këndshëm ka dalë të jenë:

– Tabby macat

Brown Spotted British Shorthair male cat Lowlander

  • macat e bardha   white-cat-

  • macat gri      grey cat

  • macat e zeza    black_cat

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close