Janë kapur pamje historike të planetit xhuxh Quaoar në thellësitë e errëta të sistemit të jashtëm Diellor

Anija kosmike e NASA-s New Horizons ka fotografuar një planet të largët xhuxh duke “lundruar”nëpër thellësitë e errëta të sistemit të jashtëm diellor. New Horizons ka kapur imazhet e misterioze, të Quaoar (trup qiellor afërsisht sa Pluto) 690-milje të gjerë (1.110 kilometra) në katër kohë të ndryshme më 13 korrik dhe 14 korrik – pikërisht një vit pas proves historike të korrikut 14, të 2015, nga fluturimi afër Plutonit. New Horizons ishte 1.3 miliardë milje (2.1 miliard km) nga Quaoar kur ajo mori fotot me Gama gjata të Zbulimit nga Imager e saj (Lorri) kamera, kështu që planeti xhuxh nuk është kapur nga një rezolucion i qartë. Por edhe pamje të tilla të paqarta kanë vlerë shkencore, thanë zyrtarët e NASA-s.

quaoar-new-horizons

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close