Rusia do të vendosë një divizion të trupave ushtarake vetëm rreth 50 milje larg nga territori SHBA-ve!

Në fokus të ngjarjeve të fundit, ministri i Mbrojtjes i Rusisë, Sergei Shoigu tha se një divizion trupave do të vendosen në Chukotka, rajon i largët Rusisë lindore , vetëm pak më shumë se 50 milje nga Alaska.

“Ka plane për të formuar një divizion të mbrojtjes bregdetare më 2018 në direkcion operacional të Chukotka”, tha Shoigu.

Russia_deploy division

Ai ka thënë se vendosja ishte “për të siguruar kontrollin e zonave të mbyllura në det të Ishujve Kurile dhe Ngushticës së Beringut,për të mbuluar rrugët e vendosjes së forcave të Flotës në Pacific “shtrirja në zonat e detit të Lindjes së Largët dhe ato Veriore, dhe për të rritur qëndrueshmërinë luftarake e detare të forcave strategjike bërthamore. ”

Japonia dhe Rusia pretendojnë pronësinë e Ishujve veriore Kurile , ku Rusia ka në plan për të vendosur bateritë e mbrojtjes raketore. Ngushtica e Beringut është lumë i ngushtë i lundrueshëm që ndan Alaskan nga Rusinë.

Gjerësisht, Rusia ka marrë rolin udhëheqës në militarizimin dhe të eksplorimin e rajonit në Arktik, dhe pasiqë së fundëmi ka shkrirje akulli aty ka hapur korsi të reja të anijeve në mes të Lindjes dhe Perëndimit. Në këtë kontekst, vendosja e një ndarje në rajonin e populluar pak të Chukotka ka kuptim.

Në të kaluarën, Rusia ka qenë ajo që ka kundërshtuar dislokimet e trupave të NATO-s dhe SHBA-në afërsi të kufijve të saj. Si Shtetet e Bashkuara do të përgjigjen për këtë vendosjen Ruse afër territorit të saj mbetet për t’u parë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close