Nënë Tereza me shpirtë dhe lutje që nxjerrin fjalë të një të folme autentike shqiptare (+video)

Nënë Tereza-Gonxhe Bojaxhiu për asnjë moment në jetën e saj nuk e ka mohuar se ka gjak shqiptari.Përkundrazi ajo këtë e ka potencuar në çdo kohë e rast që për këtë ka pasur arsye.Ajo edhe e ka vizituar edhe është lutur për atdheun e saj dhe ndoshta më mirë se askush tjetër qysh në ato kohë nuk ka bërë ndarjen Kosovë-Shqipëri por këtë tërësi etnike s’bashku me territore tjera ku jetojnë shqiptar ajo e ka konsideruar si të tërin atdhe të saj dhe të prindërve të saj.Prandaj ajo ka folur gjithmonë vetëm për gjakun shqiptar.

motherrr

Më poshtë keni një lutje zotit në gjuhen shqipe edhe atë në formën e së folmës së vjetër shqipe mu ashtu si është folur gjuha shqipe në ato kohë dhe ashtu si ia kanë mësuar prindërit,origjinal shqip.Gjë e cila edhe njëherë dëshmon autencitetin e edukatës dhe kultures shqiptare në shpirtin e saj.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close