Shqiptarët që nga sot e kanë shenjtëreshën e tyre-Nënë Terezën

Nën përkujtimin se Nënë Tereza nuk ishte vetëm se një misionare por një Nënë e vërtetë e qindra e mijëra njerzëve të vuajtur e jetim dhe vërtetë vetëm një person i shejtë si ajo mund të kishte një durim dhe një zemër të madhe për të varfërit,dhe me përsëritjen e asaj çfarë ajo kishte thënë për të varfërit “Ndoshta unë nuk e flas gjuhen tuaj,por të ju buzëqeshë mundem” në sheshin “Shën Pjetër” në Vatikan është mbajtur ceremonia e shenjtërimit të nënë Terezës.

Para dhjetra mijëra besimtarëve,por edhe turistëve dhe qeveritarë e delegacioneve të ndryshme nga bota,Papa thotë për nënen se “Do të kemi vështirësi ta quajmë shenjtëreshë sepse ne e kemi njohur dhe çmuar si nënë dhe më lehtë do ta thrasim përsëri Nënë Tereza” dhe pas një ceremonie të gjatë dhe lutjeve kryesore ku lutjen e parë e bëri një motër në gjuhen shqipe,është bërë shenjtërimi i Nënës terezë.Dhe shqiptarët tani e tutje e kanë edhe një shënjtëreshë.

 

proinformacion.com/Xh.Arifi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close