9 vite më pas,ka mbaruar epoka e artë e smartfonëve!

Kur iPhone u lëshua në vitin 2007, ai ishte një zbulim i tillë saqë nisi një bum të madh në smartphonë, me prodhuesit elektronik të të gjitha formave dhe madhësive duke punuar pa pushuar për orë të tëra për të përmbushur kërkesat e konsumatorëve për të rejat prodhime, më të mirë, dhe telefona më të shpejtë.

Tani, pak më shumë se nëntë vjet që nga futja e iPhone, duket se bumi ka mbaruar.

Të dhënat nga firm analisti i IDC lëshuar këtë javë sugjeron se rritja e tregut të smartphon-ëve do të jetë vetëm deri 1.6% në vitin 2016 kundrejt 2015, me 1.46 miliardë telefona të shitur. Në vitin 2015, ajo ishte solide 10.6% kundrejt vitit 2014. Bumi është duke u fashitur.

After_9_years_the_smartph

Ajo po bëhet shumë ma keq . Në rajone të zhvilluara, e cila përfshin SHBA, Kanadën, Japoninë, dhe Evropën Perëndimore, IDC ka projektuar se rritja do të mbajë vetëm rënie. Çfarë rritje modeste IDC është duke projektuar vjen nga pjesa tjetër e botës, atë që i quan “tregjet e reja.”

Konsumatorët janë gjithnjë e më të kënaqur me smartphonet e tyre ekzistuese, IDC thotë, që kjo do të thotë më pak njerëz po i blejnë ato. Kjo do të thotë se prodhuesit e smartphoneve janë duke u përpjekur për të nxitur njerëzit për të tu azhurnuar më herët dhe shpesh – në rast se ju pyesin se pse Apple është përqëndruar kështu në tregtinë e iPhoneve të saj dhe për të përmirësuar programet.

IDC sheh një njollë të shndritshme në horizont, edhe pse: Falë rritjes së Headseteve virtual-real si Samsung Gear VR apo platforma Google Daydream, që të dyve u duhen telefona për të punuar, IDC ështëduke projektuar se do të ketë më shumë kërkesa për telefonat me ekrane më të mëdha, të cilat mund të nxisin përmirësime më të shumëta në smartphonë.

Megjithatë, edhe pse, ka një ndryshim revolucionar në peizazhin smartphonëve, ajo që duket si bum është bukur shumë një përfundim, dhe kërkesa është duke shkuar në drejtimin sa për të qëndruar e bukur dhe e qëndrueshëme. Fjala është, megjithatë, se Apple është duke planifikuar një përmirësim të madh në iPhone për të shënuar 10 vjetorin e aparatit më 2017. Pra, ndoshta historia do të përsëritet.

Në një shënim i fundit, nuk ka shumë surpriza në ndarjen e sistemeve operative të IDC-së sipas pajisjës së shitur: Android është ende në krye, në rrugën e duhur për 85.3% të tregut në vitin 2016, duke e bërë atë sistemin operativ më të popullarizuar në botë. Çfarë është me të vërtetë e habitshme është se telefonat e Windows të Microsoft-it do të bijnë 75% kundrejt vitit 2015, duke goditur 0.5% të tregut. Ouch.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close