Kimisti Luca Turin :Nuhatja nuk është mekanizëm mekanik por kuantik!

Kimist i aromës Luca Turin pretendon se ndjenja nuhatjes e njeriut mund të zbulojë izotopet -e që është, dallimet në dridhjet molekulare. Ndërsa në një eksperiment të 2004 që përfshinë acetophenone-një kompleks me tetë atome të hidrogjenit dhe një erë të prodhuar me shije frutash ka prodhuar rezultate negative, ekipi i Torinos kishte pak më shumë sukses në një eksperiment të mëvonshëm duke përdorur një përbërës tjetër.

smell

Cyclopentadecanone ka 28 molekula të shkëmbyeshme me hidrogjen, dhe ekipi i Torinos ka gjetur se vullnetarët kanë raportuar një ndryshim në erë, kur më shumë se gjysma e tyre ishin riorganizuar. Zhvendosja molekulare ka prodhuar më shumë kundërmim djegjeje apo pjekjeje .Është dëshmia më e fortë tani për tani për të mbështetur një teori që i kthen kuptim nuhatjes nga një mekanizëm fizik në një kuantik, me receptorët e erës të përshtatur jo për formë të një molekule, por në spectrat e saj vibracional -një dukuri krejtësisht e huaj për biologjinë molekulare.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close