Ishulli i Sazanit interesant edhe për biodiversitetin shkencor

TIRANË, 5 Shtator / ATSH / – Ishulli i Sazanit këtë verë nuk u vizitua vetëm nga turistët kurioz të natyrës dhe historisë, por edhe nga shkencëtarë biolog dhe shoqata në ruajtjen dhe inventarizimin e specieve të rralla, që ruajnë ekuilibrat biologjik.

 

Në qendër të studimit ishin Lakuriqët e Natës, një specie që gjendet me shumicë në ishullin e Sazanit.

Rezultatet e reja konfirmuan rëndësinë e ishullit për lakuriqët e natës dhe rëndësinë e diversitetit të llojeve të tyre në ruajtje të ekuilibrit biologjik të specieve.

Ky aktivitet u realizua me mbështetjen e Initiative PIM pour les Petites Iles de Méditerranée dhe Agjencisë  Kombëtare të  Bregdetit.  Ishulli i Sazanit tashmë është futur edhe në axhendën e shkencës biologjike botërore.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close