Korea Veriore ka kryer provën më të madhe bërthamore deri më tani

Korea Veriore ka konfirmuar se ka kryer provën më të madhe bërthamore deri më tani,të pesten me radhë.TV shtetror ka njoftuar se ky vend tani është në gjendje për të vendosur mbushje bërthamore në raketat balistike.

Televizioni shtetror i Koresë Veriore testimin e bombes bërthamore e ka pëshkruar si eksplodimin më të madh të cilin e ka shkaktuar Pjonjangu.
“Ekspertët tanë nuklear e kanë testuar kokën bërthamore më të avancuar në terenin verior për testim” është thënë në TV shtetrorë.
Edhe Guardian londinez në analizën e testit të sotëm konstaton se numëri i madh itestimeve sugjeron se Korea Veriore mundet me vendosë koka bërthamore në raketa dhe me këtë ti rrezikoj vendet tjera dhe me këtë test ndrrojnë edhe rregullat e lojës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close