NASA të ejten nisë sonden OSIRIS-REx për ta studiuar asteroidin Benu,i cili është potencialisht i rrezikshëm për Token

Nasa,planifikontë lansojë sondën e quajtur OSIRIS-REx të ejten e ardhme në mënyrë që të bëjë studimin e asteroidit të rrezikshëm Benu:Sonda do të marrë një moster nga Asteroidi i cili pastaj do të sjellet në Tokë.

Nëse ju duket diçka e njohur nga filmat fantastiko – shkencor,si ai Armagedon nga të nëntëdhjetat,keni të drejtë,vetë se Brus Wilis nuk do të jetë anëtarë i misionit sepse sonda nuk do të ketë ekuipazh.

osiris-rex
Osiris-REx do ta hulumtoj asteroidin Benu,i cili ndodhet në listen e asteroidëve potencialisht të rrezikshëm,të NASA-s:
Benu është njëri nga më të rrezikshmit,dhe mundet që një ditë të përplaset me Tokën.
Lansimi është shtyrë për të ejten pas dite,ndërsa arritja e sondes në Benu do të ndodhë me 2018,e cila pastaj do ta fotografoj asteroidin me muaj të tërë.
Në korrik të 2020 sonda do ta prekë asteroidin me “doren e saj” kur edhe do ta marr një moster .Sonda,shpresohet se do të ketë sukses për ta marrë mostren prej 60 gramësh pluhuri,mundësisht edhe ma shumë.Siq thotë ekipi hulumtues,ndjehen si makinë thithëse sepse këtë edhe do ta bëjnë,pasi që do ta thithin pluhuri dhe do ta kthejnë në Tokë,për ta studiuar.

Në mars të vitit 2021 sonda do të niset për shpi,ndërsa me 24 shtator të 2023 pritet të aterroj në Tokë.

Se a do ta godas vërtetë Benu Token,nuk është e sigurtë,dhe përgjigjeja është ndoshta.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close