Të afërmit e viktimave të 11 shtatorit,autorizohen nga konngresi për të paditur Arabinë Saudite

UASHINGTON, 9 shtator /ATSH-AFP/ – Familjet dhe të afërmit e viktimave të atentateve të 11 shtatorit 2001, që të dielën është 15 vjetori, mund të padisin në drejtësinë amerikane vendt e huaja si Arabia Saudite, sipas një ligji që u miratua sot nga Kongresi i SHBA-së.

67-24532-spojene-staty-americke-usa-kapitol

Në fakt 15 nga 19 autorët e këtyre atentateve ishin me origjinë nga Arabia Saudite.

Ky tekst, i kontestuar nga Riadi, duhet të ratifikohet nga presidenti amerikan, që kishte shprehur që më parë kundërshtimin e tij ndaj një mase të tillë pasi bie në kundërshtim me parimin e imunitetit./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close